✗ Česká premiéra postpunkových renegátů
Crack Cloud

   Crack Cloud + Ursula Sereghy     tickets  
@heartnoizepromotion

Multimediální kolektiv kanadských odpadlíků, ve kterém našli útočiště hudebníci, umělkyně nebo filmaři, zamíří 25. května poprvé do Česka. Vancouverské uskupení Crack Cloud, zformované v roce 2016 kolem zpěváka a bubeníka Zacha Choye, čítá v základní sestavě sedm členů. V rámci tvůrčí komunity, která má svou vlastní filozofii i vizuální identitu, se k nim ale různě přidávají i další nadšenci a spolupracovníci (nebo třeba sourozenci.) V pražském klubu Underdogs’ představí svou nejnovější desku Pain Olympics, do které se promítá živelná energie, sdílený duch i společný osud, ke kterému v případě mnoha členů Crack Cloud patří snaha zbavit se látkových závislostí. Podle serveru Albumoftheyear shrnujících kritické ohlasy patřila deska mezi dvacet nejlepších v roce 2020.

„Cesta zvuku, která odráží tu, po které se kolektiv vydává i v reálném životě, je na Pain Olympics zneklidňující, radostná i kataklyzmatická na poslech, a pohybuje od klaustrofobie a strachu až po ohromující projevy radosti,“ hodnotí album portál NME. Aktuální zvuk mísící vlivy jazzu nebo hip-hopu do pust-punkové koláže tak vychází z kolektivní zkušenosti. „Ve světě, kde je všechno tak polarizující a je hned analyzováno a nálepkováno, je nutná čistota vlastních instinktů, byť by šlo o ty nejtemnější,“ komentuje tvorbu pro časopis Full Moon zakladatel Zach Choy. „Vůle zkoumat tyhle zákoutí a snaha je racionalizovat je v umění zakotvená, všichni v Crack Cloud ji sdílíme a taky ji praktikujeme. To, co máme společné, co můžeš nazývat naším příběhem, je posílení diy etiky v umělecké sféře a motivace komunity okolo sebe k tomu tvořit.“ 
 

Před Crack Cloud vystoupí Ursula Sereghy. Její album OK Box vydané na labelu Gin&Platonic si získalo srdce odborné veřejnosti v zahraničí i na domácí scéně. Cena Vinyla za objev roku a umístění v prestižním v žebříčku nejlepších desek od The Quietus je jen špička ledovce. "The whole tape seems to strive towards shedding hierarchies, pointing away from electronic music's traditional unison and tight structures to something far more open ended and genuinely transcendent." píše britský magazín.

Vstupenky do světa crackcloudové komunity jsou k dispozici v síti Goout za 350 Kč. Koncert pořádají agentury Heartnoize Promotion a Landmine Alert.