✗ Filadelfští shoegazeři Nothing míří do Prahy

Na konci března v pražském klubu Underdogs' zahrají filadelfští Nothing. Přivezou s sebou čtvrtou řadovou desku The Great Dismal, kterou uzavírají první dekádu své existence. 

Kapela si během let vytvořila osobitý zvuk, který hudební média nejčastěji řadí mezi (post)shoegaze, slowcore nebo dokonce dreampop. Takové škatulky, jak tomu tak bývá, reflektují jen část pravdy. Nothing  mají k čisté snovosti poměrně daleko a unaveně znějící šeptavý zpěv frontmana Domenica Palerma působí často tíživě, až klaustrofobicky. Hudba Nothing si zachovává punkový říz a přes všudypřítomnou melancholii nezapře Palermovu hardcorovou minulost. Ten se už tradičně na deskách kapely vyrovnává se svými démony, osobními přešlapy a fyzickou i psychickou bolestí. A jak sám přiznává, je opravdu z čeho čerpat. 

Novináři rádi dávají Nothing nihilistickou nálepku, proti čemuž se ale lídr kapely ohrazuje. I když svět kolem sebe vnímá jako krutý chaos, nepřestává v něm hledat krásu, která se podle něj objevuje na neočekávaných místech. Paralelu k tomuto hledání nabízí i aktuální deska The Great Dismal, nazvaná podle bažiny mezi Virginií a Severní Karolínou, která v minulosti sloužila jako útočiště afro-americkým otrokům na útěku za svobodou. Přes svou existenciální ponurost si album zachovává až dětskou křehkost a Palermo na něm nepřestává pátrat po záblescích naděje. Na nahrávce hostuje řada známých jmen, např. harfenistka Mary Lattimore, houslistka a cellistka Shelley Weiss nebo zpěvák a producent Alex G. Deska vyšla na podzim roku 2020 už tradičně na Relapse Records. Letos na jaře si jí evropské publikum může poslechnout naživo vůbec poprvé. V Praze, kde Nothing startují své evropské turné, zahrají ve středu 30. března.

Datum: středa, 30. března 2022
Pořadatel: kolektiv Underdogs' 
 Odkaz na událost 
tickets Vstupenky je možno koupit v síti GoOut.net