✗ Fluff Fest 2022

 Datum: čtvrtek 28. - 31. července 2022
 Místo: Sportovní letiště Rokycany + Underdogs'
             Praha (jen čtvrtek 28. července)

  flufffest.net  
    FLUFF FEST 2022     tickets  

Kolektiv Underdogs' ohlásil první čtyřicítku jmen z letošního ročníku Fluff Festu, který se tradičně koná poslední červencový víkend na sportovním letišti v Rokycanech. Na několika pódiích se během čtyř dnů vystřídá pestrá směs kapel a žánrů, v čele s Fucked Up, Nothing, Integrity, Iceage, Föllakzoid, Portrayal of Guilt nebo The Chisel.

Kanadští hardcoroví provokatéři Fucked Up od svého založení boří hardcorové stereotypy a často zabrousí k dronu, ambientu, digital hardcoru, krautrocku a dalším žánrům, jenž přímočarému punkovému základu dodávají experimentální nadstavbu. S žánrovými škatulkami si nedělá starosti ani další z headlinerů – metalcoroví průkopníci Integrity. Kapela vznikla primárně jako médium pro temné filozofické a duchovní úvahy Dwida Helliona, ústřední a jediné stálé postavy tohoto proměnlivého hudebního uskupení. Integrity byli odjakživa hnací silou propojující svět hardcoru a metalu, a tím ovlivnili stovky, ne-li tisíce dalších kapel. Filadelfští Nothing zase nabíndou hutný melancholický shoegaze, který svým punkovým rázem nezapře hardcorové kořeny frontmana Domenica Palermo. Kapelu si mohlo pražské publikum přijít otestovat letos v březnu do Underdogs', a podle nadšených ohlasů Nothing obstáli na jedničku.

Mezi ohlášenými kapelami jsou také dánští Iceage, kteří bodují svým post-punkový drivem, hardcorovou úderností a noisovou neurotičností, dále hypnotický psych-trance Föllakzoid nebo texasští Portrayal of Guilt, kteří black metal zbavený mytologického patosu obohacují o screamo, grindcore, industriální noise nebo sludge. Želízkem v ohni bude britská oi! punková novinka The Chisel, jejíž členové jsou dlouhodobě spjati s londýnskou punkovou scénou a kapelami jako Chubby & The Gang, Stingray nebo Big Cheese. Na letošním ročníku Fluff Festu zahrají také australští Low Life, jejichž aktuální deska From Squats to lots: The Agony & XTC Of Low Life sklízí nadšené ohlasy fanoušků i kritiky, brazilský avantgardní noise-metal Deaf Kids, feministický post-hardcore Petrol Girls nebo hc combo složené z reprezentantů nové vlny britského hardcoru, kapely Mastermind, a jejich newyorských tour společníků Combust.

Svůj DJ set na Fluff Festu představí Mandidextrous, persona bristolské elektronické scény a hlava undergroundového tekno labelu Amen4Tekno, skrze který stojí za řadou nově vzniklých elektronických směrů jako jungletek nebo aktuálně speedbass. Z Bristolu dorazí také producent/ka a DJ/ka Gorve, jenž propojuje breakbeat, dancehall, hip hop a další styly do progresivní mixu punkem ovlivněné elektroniky, ve kterém je zřetelný domovský Bristol i jejich jamajské kořeny. Součástí letošního line-upu je také londýnská avant-punková diva a performerka Nuha Ruby Ra, která art-punkovou estetiku propojuje s osmdesátkově znějícím synth-popem, nebo lipská sólová hudebnice a performerka Lea Matika, jenž na pozadí elektronických beatů předvede feministickou, punkově laděnou show. Afterparties budou mít na svědomí elektro-punkoví Frau Zwei a španělská producentka Glitchgirl.

Z českých kapel se kromě Frau Zwei může publikum těšit na noise-rock Pacino, neurotický hardcore Decultivate, synťákový indie rock Orient, frenetický noise punk Kurvy Češi nebo elektronický punk V0NT.

Festival se koná od čtvrtka 28. července do neděle 31. července a kromě open airu na rokycanském letišti zahrnuje i čtvrteční festivalový večer ve smíchovském klubu Underdogs'.

Seznam aktuálně zveřejněných účinkujících:
Autor, Civilian Thrower, Cold Brats, Combust, Dawn Ray'd, Deaf Kids, Decultivate, Dirty Fences, Exorbitant Prices Must Diminish, Family Vacation, Föllakzoid, Frau Zwei, Fucked Up, Glitchgirl, Golpe, Grove, Iceage, Itegrity, Italia 90, Kurvy Češi, Lea Matika, Low Life, Mala Herba, Mandidextrous, Mastermind, Nothing, Nuha Ruby Ra, Ona Snop, Orient, Pacino, Petrol Girls, Portayal of Guilt, Privat, Qlowski, Rauchen, Scarecrow, Sheeva Yoga, Storm{o}, The Chisel, V0NT, XDZVØNX, YC-CY,.......

+ MORE TBA


FLUFF FEST artwork: @ralis.k