✗ Fluff Fest 2022 – Nová jména: The Flex, Change, Sqare a další

 Datum: čtvrtek 28. - 31. července 2022
 Místo: Sportovní letiště Rokycany + Underdogs'
             Praha (jen čtvrtek 28. července)

  flufffest.net  
    FLUFF FEST 2022     tickets  

Ohlašujeme další jména z letošního ročníku Fluff Festu. Ke kapelám jako Fucked Up, Integrity, Iceage, Nothing, Föllakzoid, The Chisel a mnoha dalším přibyli The Flex, Change, Sqare, Concorde, Divo Institute, Modern Love, Dregs, Finisterre a Killdren.

The Flex jsou jednou z určujících kapel nové vlny britského hardcoru (New Wave of British Hardcore) a jednou z posledních fungujících z její první generace. Aktuálně vydali na londýnském labelu Static Shock Records novou desku Chewing Gum for the Ears, které, jak už je u The Flex zvykem, překypuje syrovou energií a dokazuje, že je takhle pětice z Leedsu pořád na vrcholu svých sil.


All-star straight edge hardcore Change vznikl kooperací členů Betrayed, The First Step, Angel Dust, Gag, Odd Man nebo Punitive Damage. Naléhavý hardcore se inspiruje u Youth of Today, Uniform Choise, Insted, Sportswear, Turning Point nebo Embrace. Jejich debutový dvanáctipalec vyšel v US na React! Records a v Evropě na Refuse Records.


Sqare je pražský producent, zakládající člen komunity OhMyGear, která má za sebou sérii parties a workshopů zabývající se syntezátory a produkcí elektronické hudby. Nejvíce je ale aktivní se svými improvizovanými hardware live-sety. Pro Fluff si připravil špinavé analogové techno s tendencí rozkladu beatů do experimentálních ploch.


Z Linze dorazí hudebník a producent ukrývající se pod alter egem Concorde. Jako měňavec proplouvá mezi různými hudebními formami – vlastní je mu ambient, sythpop, coldwave i post-punkově laděná elektronika, jejichž kombinace jako by se nořila z rozostřeného soumraku nebo úsvitu, který s sebou nese nostalgii, velkolepost, lásku i znechucení. Loni na podzim vydal svůj další release, který jako kazeta vyšel u vídeňského labelu Urban Lurk.


Severský post-punk přivezou z Osla Modern Love. V kapele figurují bývalí členové Damage Control, Death is not Glamorous, Subject to Change a Kids Like Us. V hudbě Modern Love je cítit vliv hnutí Revolution Summer, raného skandinávského punku, anarcho-post-punku i brit popu. Klíčová je melodičnost, chytlavé riffy a texty v norštině, které pojednávají o odcizení, izolaci, naději i beznaději, solidaritě a lásce. Jejich poslední nahrávka Ensomhet vet vyšla předloni jako sedmipalec na Refuse Records.


Nově se v line-upu objevil také vídeňský feministický hardcore Dregs, německý d-beat crust Finisterre, britský rave punk Killdren nebo pražský „institut bluesmanů z výkopu“ Divo Institute, kteří sází na punkem načichlé techno.

Festival se koná od čtvrtka 28. července do neděle 31. července a kromě open airu na rokycanském letišti zahrnuje i čtvrteční festivalový večer ve smíchovském klubu Underdogs'.

Seznam aktuálně zveřejněných účinkujících:
Autor, Change, Civilian Thrower, Cold Brats, Combust, Concorde, Dawn Ray'd, Deaf Kids, Decultivate, Dirty Fences, Divo Institute, Dregs, Exorbitant Prices Must Diminish, Family Vacation, Finisterre, The Flex, Föllakzoid, Frau Zwei, Fucked Up, Glitchgirl, Golpe, Grove, Iceage, Itegrity, Italia 90, Killdren, Kurvy Češi, Lea Matika, Low Life, Mala Herba, Mandidextrous, Mastermind, Modern Love, Nothing, Nuha Ruby Ra, Ona Snop, Orient, Pacino, Petrol Girls, Portayal of Guilt, Privat, Qlowski, Rauchen, Scarecrow, Sheeva Yoga, Sqare, Storm{o}, The Chisel, V0NT, XDZVØNX, YC-CY
Psych Tent Stage + Infoshop Tent Stage tba

více na   flufffest.net