✗ FLUFF FEST oznamuje line up PSYCH TENTU

 Datum: čtvrtek 28. - 31. července 2022
 Místo: Sportovní letiště Rokycany + Underdogs'
             Praha (jen čtvrtek 28. července)

  flufffest.net      PSYCH TENT 2022 @ FLUFF FEST 
    FLUFF FEST 2022     tickets  

Po dvouleté covidové pauze se Fluff Fest vrací zpět na rokycanské sportovní letiště. V rámci jeho programu nechybí ani venkovní stage Psych Tent, kterou od roku 2012 kurátoruje label Stoned to Death. Na té se letos představí více jak třicítka českých i zahraničních umělců a umělkyň.


PSYCH TENT artwork: @lizvandernull

Program bude probíhat od čtvrtečního večera (28/7) až do pozdní neděle (31/7). Čtvrteční start bude již klasicky patřit především umělcům z vod experimentální elektronické hudby. Představí se česká proaktivní legenda xNBDYx, jeden z úzké řady lokální straight-edge noisové scény, sekundovat mu bude italské duo Casa di Caccia, spojené s italským labelem Second Sleep. Ottaven je solovým projektem Giovanni Donadiniho, který v něm obrací naruby modulární syntézu a zavádí posluchače do nekonečných repetitivních krajin. Donadini je s festival Fluff spojený už jeho počátku, před více jak dvaceti lety na něm vystupoval se svoji kapelou With Love, která propojovala hardcore s uměleckou a avantgarndí scénou. Čtvrteční finále pak bude patřit dvou matadorům české ambientní a experimentální scény, dojde na výjimečné sólové vystoupení Jana Tomáše (Lvmen, Tomáš Palucha), i na sólo jeho souputníka Jana Kašpara, který vystupuje pod monikerem Obelisk of Light a který již dekádu kultivuje svůj svojsky euforický drone, který často vychází z ojedinělé kytarové manipulace.

Výše zmíněná dvojice muzikantů Tomáš a Kašpar na festivalu vystoupí ještě v rámci společného projektu Sítě (neděle 31/7), ve kterém vytvářejí společně s hráčem na saxofon, Tomášem Vondrou (Orient), vzdušné hypnagogické krajiny a jejich hudba je současnou odpovědí na hudební a myšlenkové postupy vycházející z děl Oldřicha Janoty, manželů Havlových nebo Pavla Richtera.

Tomáš si v ráci Psych Tentu odbude triptych, v sobotu 30/7 se po mnoha letech vrátí na místo činu i se svou kapelou Tomáš Palucha. Ta se naposledy na Psych Tentu objevila v rámci TP Arkestra v rozšířeném ansámblu. Letos se jich dočkáme v kvartetu a hrát budou jak z poslední desky Čaro, tak i z připravované novinky.

Mezi dalšími umělci se posluchači mohou těšit na vystoupení zakladatelky labelu Řehole Timmi (29/7), v Čechách usazenou běloruskou zvukovou umělkyni mʊdʌki (31/7), zasněné rapové duo lobbyboy&saab900turbo (29/7) nebo dvojici Jasnovidec (29/7), která se intenzivně a dlouhodobě zabývá prací s modulárními syntezátory a vytváří hudbu na pomezí drone noisového masivu.

Exkluzivní evropský koncert na Psych Tentu odehraje americký dark folkový hudebník Jakob Battick (31/7), který se ve své tvorbě inspiruje tvorbou minimalistů i italských brakových hororů. Na Psych Tentu představí svou poslední nahrávku, která vznikla ve spolupráci s duem Tongue Depressor. V sobotu 30/7 pak večer zakončí britský bass klarinetista Chris Cundy, známý pro svůj repetitivní přístup ke hře. Cundy je také známý kolaborací s tělesem Thor Harris & Friends a jeho vystoupení je jeho prvním koncertem na pevninské Evropě za několik posledních let.

Z muzikantů, kteří se letos vydávají na dlouhou cestu s jediným cílem Psych Tent ještě třeba zmínit egyptského pábitele Seifa Gabera alias Polonius, který v sobotu 31/7 odehraje svůj eklektický set, který v sobě snoubí psychedelickou elektroniku, dnb, jungle a rozlámané techno. V pátek pak zajisté potěší Primorje, italské duo, které svoji hudbu zásadně vytváří pomocí dvou čtyřstopých rekordérů.

Kompletní line up Psych Tentu___

● Casa Di Caccia ● xNbdyx ● Ottaven ● Jan Tomáš ● Obelisk of Light ● Bastos ● Alpha Strategy ● Hever ● Nobile ● lobbyboy&saab900turbo ● Jasnovidec ● Timmi ● Primorje ● New Magic Media ● Dunkelbot ● Ahoj ● Otras ● Sedem Minut Strachu ● REK ● Bibione ● Spiral Sadness ● Tomáš Palucha ● Chris Cundy ● Polonius ● Michiu /Durasko ● True Fir ● Protijed ● Berosszulas ● FS Massaker ● Liiek ● Jakob Battick ● Sítě ● Mudaki ●