✗ Metalcorové ikony Integrity zahrají v pražském Underdogs'

   Integrity & Eyes Of A Dreamer & Boost      tickets  
@underdogsprague

Není moc kapel, které by i po třiceti letech na scéně byly pořád ve vrcholné formě, dokázaly svůj zvuk neustále posouvat dál a přitom vzbuzovat pochvalné reakce fanoušků i kritiků. Integrity jsou ale jednou z nich.

Kapela, která jako jedna z prvních propojila svět hardcoru a metalu, vznikla v roce 1988 primárně jako médium pro filozofické a duchovní úvahy Dwida Helliona, ústřední a jediné stálé postavy tohoto proměnlivého hudebního uskupení. Integrity kombinují rychlý a úderný hardcore punk s těžkotonážním metalem a trashem, ale i industriální elektronikou. Hellionovy texty se mimo jiné dotýkají témat náboženského terorismu, okultismu nebo duševních nemocí.

Jejich zatím poslední, v pořadí dvanáctá studiová deska Howling, For The Nightmare Shall Consume vyšla v roce 2017 už tradičně na Relapse Records a mnozí fanoušci jí označují za vrcholné dílo kapely. Jedná se o konceptuální album o posledních dnech Armagedonu, kde ambiciózní zvuk zhmotňuje noční můry a náboženské zvrácenosti a pomocí nich zvěstuje chaos a zkázu.

Zatímco od vydaní Howling, For The Nightmare Shall Consume už uběhlo pět let, kapela nepřestává posluchače a posluchačky zásobovat pestrým materiálem v podobě splitů (např. s Krieg), singlů (All Death is Mine), coverů a tribute nahrávek (Nothing, Motörhead, Septic Death) nebo původních mixů (Closure, Stystems Overloads) a raw nemixovaných nahrávek starších tracků (TWFT:UNMIX).

Po vystoupení na letošním Fluff Festu se k nám Integrity vrací, aby v rámci svého podzimního evropského turné v Underdogs' odehráli jediný český koncert. Ten se uskutečný už ve středu 5. října.