✗ J. Zunz & Tábor 

   J. Zunz + Tábor     tickets  
@underdogsprague

V úterý 19. července se uskuteční přesunutý koncert hudebnice Loreny Quintanilly aka J. Zunz, která je též známá jako polovička mexického experimentálního dua Lorelle Meets The Obsolete. V Underdogs' dostane J. Zunz příležitost představit jak svou předchozí desku 'Hibiscus', se kterou plánovala přijet už loni v prosinci, tak tak i horkou novinkou 'Del Aire', která vychází 24. června 2022 na Rocket Recordings.

J. Zunz sází na minimalistickou elektroniku, která evokuje stav na pomezí snu a bdělosti, a skrze repetitivní melodie směřuje za horizont běžného vědomí. Na album 'Hibiscus' se podle Loreniných slov propsaly bezesné noci plné obav a úzkostí vycházejících z jejích osobních i celospolečenských turbulencí. Namísto autorčiny zranitelnosti měly skladby evokovat sílu a nebojácnost, tedy kvality která jí tehdy chyběly. Na třetí sólovém releasu 'Del Aire' se zase J. Zunz zaobírá vzduchem jako hnací silou kreativního procesu a její intimně a zároveň vzdušně stavěné skladby vytváří komnatu ozvěn, kde vzniká prostor pro ozdravný proces. 

Společně s J.Zunz zahraje hypnotický drone punk TÁBOR, kde se sešli členové a členky kapel Vole, Or, Oswaldovi nebo Dimitar. Kapela ovlivněná jak spirituálním folkem a poezií Oldřicha Janoty, tak dronemetalovými Earth, nechává rozeznívat své tíživě existenciální mantry s noise rockovou naléhavostí. Jejich opěvovaná prvotina 'Liebe', která vyšla na nezávislém labelu Stoned to Death, získala cenu Vinyla za album roku 2020.