✗ Melodický hc BE WELL

   BE WELL & TOUCH     tickets  
@underdogsprague

Energický a melodický hardcore - to je formule, na kterou sází baltimorský hc superband Be Well, jehož členové mají ve svých resumé kapely jako Bane, Battery, Darkest Hour nebo Fairweather. Frontman Brian McTernan si udělal jméno i jako producent. Podepsaný je třeba pod deskami Turnstile, Thrice, Hot Water Music nebo Strike Anywhere.

Po vydařeném debutu The Weight And The Cost loni Be Well zaskórovali s follow-upem Hello Sun. Na obou deskách je znát McTernanův producentský kumšt. Při práci na nahrávkách mu šlo o tom, aby měly barvitý vrstevnatý zvuk a jeho záměr mu vyšel na sto procent. I když Be Well jedou na vlně chytlavých melodií, texty nepostrádají hloubku. McTernan v nich zpracovává témata jako trauma z dětství, deprese nebo role otcovství, a dělá tak přímo, aniž by své pocity schovával do metafor. Hello Sun celkově působí jako vyzrálé album, kterým i přes emocionální vypjatost prostupuje přijetí a nádech naděje.

Be Well u nás ve čtvrtek 16. března odehrají svou pražskou premiéru. Společnost jim bude dělat  budapešťské hc komando T O U C H.