✗ Neokázalý indie pop: TOPS & John Moods

   TOPS + John Moods     tickets  
@underdogsprague

V pátek 17. června se po více jak čtyřech letech do Prahy vrátí montrealská čtveřice TOPS. Už od svých začátků na montrealském popově vizionářském labelu Arbutus Records si TOPS drží svůj styl a staví na soft rockových groovy melodiích zabalených do vintage popového pozlátka. Příjemný projev zpěvačky Jane Penny vyznívá stejně neokázale jako její portrét na obalu předloňské desky I Feel Alive, kterou si kapela vydala na vlastním labelu Musique TOPS. Jen tak mimochodem vyřčená milostná vyznání, výpovědi o osobních prohrách a plácání se ve vlastní melancholii mají na albu vyvážený poměr hloubavosti i předvídatelnosti a stejně jako jejich chytlavé melodie působí svěže a povědomě zároveň.

TOPS do Underdogs' přivezou také horkou novinku - EP Empty Seats, které vyšlo 10. května opět na Musique TOPS. K singlu Janet Planet natočili videoklip ve spolupráci s kanadským režisérem Anthonym Martinem Mauricem. Zpěvačka kapely Jane Penny říká:

„Janet Planet je o tom, jaké je to cítit se uvězněná uvnitř vlastní hlavy, uvězněná myšlenkami a vším možným, o hledání cesty ven a různých nikam nevedoucích únikových strategiích, které jsem zkoušela, abych se těchto stavů zbavila.“ 

Jane se na nich nechala inspirovat klipy, které jako malá sledovala a ve kterých ze sebe výrazné ženské interpretky jako Björk, Lisa Loeb nebo Sheryl Crow vydávaly maximum.

Společně s TOPS zahraje v Berlíně žijící německo-polský písničkář Jonathan Jarzyna aka John Moods, který je mimo jiné spoluzakladatel v Underdogs' prověřené berlínské indie popové kapely Fenster. John Moods svou hudbu popisuje jako spirituálně-romantický outsider pop s přesahem do psychedelie a jazz folku šedesátých a sedmdesátých let nebo progresivního rocku let osmdesátých. Do Prahy přiveze svou loňskou desku So Sweet So Nice, která vyšla na berlínském labelu Mansions and Millions a také u kanadského vydavatelství Arbutus Records.