✗ OUST & MÖBIUS & NERVY

V pátek 10. června se v Underdogs‘ zastaví nizozemská hardcore parta OUST, kterou předchází pověst divokých koncertů. Společnost jí bude dělat hlasitá sludge-doom dvojice MÖBIUS, která představí úplně čerstvý sedmipalec Omega, a poprvé v Praze vystoupí také nová kapela NERVY.

   OUST + MÖBIUS + NERVY  
text: Honza ŠamánekKoncerty OUST vypadají, jako když do klubu vypustíte hejno včel. Tahle parta fungující na nepravděpodobné ose Amsterdam – Řím je protřelá zkušenostmi z množství různých kapel, ale tentokrát jdou veškeré experimenty stranou. OUST sází všechno na jednu kartu: ošklivý neotesaný a nahulený rychlý hardcore, jaký můžete znát třeba od Törsö nebo Slant. Naplno se to ukázalo na jejich loňském sedmipalci „Never Trust A Politician“, který vyšel u Sabotage Records a obal mu dělal Tomáš Mitura (Vole, Sněť). Připravte se na to, že na koncertech zpěvačka Sanne nenechává nikoho na pochybách, že nekompromisní sarkastické texty, za které by se nemuseli stydět ani Dead Kennedys nebo Seein Red‘, myslí sakra vážně. 

Na pódiu se po dlouhé době objeví také vytrvalá doom/sludge dvojice ze Žiliny MÖBIUS, která nedávno přesídlila do Prahy. Bude to dobrá příležitost, jak představit nový sedmipalec, který vydali v květnu po sedmi letech od předchozí desky The Magic Of Macabre. Vydali si ho klasicky na vlastním labelu Analog Freaks a vedle jednoho nového tracku se na něm překvapivě objevil taky cover od Beton, ale samozřejmě zpomalený na mrtvolné BPM adekvátní ke stylu MÖBIUS. 

Line-up doplní se svým prvním pražským koncertem ještě relativně nová kapela NERVY se členy Remek, Gattaca nebo V0NT, která se ale taky vydala na přímočařejší cestu disbeatu a melodických riffů ve stylu Warcry nebo Bombenalarm. Do léta by měli vydat první desku a možná, že bude venku už tento večer.